lunes, 4 de julio de 2011

La Porta Dels Somnis



La Porta Dels Somnis

És un grup de pop-rock de Barcelona format per la Virgínia Martínez (veu), Jaume Saltor (guitarra) i Oriol Saltor (guitarra). La Virgínia escriu les lletres i entre el tres componen la música.

La Porta Dels Somnis,manté una imatge més rockera i té en comú amb el grup asturià El Sueño de Morfeo una gran veu femenina. En aquest cas Virginia Martínez, que ha treballat en nombrosos musicals de renom amb Àngels Gonyalons o Ricard Reguant i ha posat veu a pel·lícules de la Fox com Anastasia i Todos los perros van al cielo. Al seu costat trobem els dos germans Saltor, en Jaume i l'Oriol. El primer d'ells posa veu en moltes cançons del grup. Els dos comparteixen un passat heavy metal, del qual mantenen una mica l'estètica, i la veu d'en Jaume.
Algo entre nosotros representa el segon disc en castellà del grup català després de Como un indio a la tierra que recordaràs pel tema d'amor versionat en català L'enèsima cançó d'amor. Aquest va ser el tema més radiat del Sant Jordi del 2007 i qui sap si el culpable de molts enamoraments.
La Puerta de los Sueños és la prova que no són necessaris programes com Operación Triunfo perquè apareguin grups de pop amb èxit comercial, i sobretot fets des de Catalunya.

Els inicis 
La Porta es remunten a l'any 2001 quan els tres components tenien un grup de versions on s'interpretaven cançons de les principals "dives" del pop internacional; actuant en sales com el Luz de Gas, Bikini, Belgrad... i recorrent nombroses ciutats i pobles de la geografia catalana. L'any 2004 entren a l'estudi per enregistrar el seu primer disc: Como un indio a la tierra, disc autoproduït i editat i distribuït pel segell "Gorvijac Music" que els acompanyarà fins a l'actualitat. D'aquest àlbum se’n fa una versió en català: El Meu Món d'on destaquen cançons com L'Enèsima Cançó d'Amor i On. Al 2006 surt el segon disc Entre Nosaltres-Algo Entre Nosotros. Aquest disc marca un abans i un després per la seva qualitat, senzillesa i maduresa en la composició, execució i producció de cada una de les cançons: Aquest cop destaquen Entre Nosaltres i Vine amb mi. Aquest 2008 surt el nou disc: Tres. S'ha enregistrat a Aurha (Barcelona) i s'ha tria de single aquest Visc-Vivo, tema contundent on la banda ofereix la vessant més rockera de la seva carrera.
El grup neix en el 2000 a Sant Cugat del Vallès. Format per Virgínia Martínez a la veu i Jaume Saltor i Oriol Saltor a les guitarres.

La banda que va néixer a Sant Cugat, 'La Porta dels somnis', obre de nou la porta del pop català amb melodies més guitarreras al seu segon disc, 'Entre Nosaltres'. Entre els tres components de la banda es percep certa complicitat. Fa anys que es coneixen i que comparteixen els escenaris. Els han comparat amb El Sueño de Morfeo, La Oreja de Van Gogh i Amaral, però amb el seu segon disc confirmen el seu caràcter i una música pròpia. Van entrar per la porta gran al pop-rock català amb El meu Món, i, ara, amb Entre nosaltres, es passegen pel camí dels somnis. Entre ells hi ha alguna cosa. La cantant de la banda Virgínia confessa que «Entre nosaltres hi ha sobretot música, bon rotllo i amistat, sinó no seria possible ser tantes hores junts i passar-ho bé».
Els orígens de La Puerta de los Sueños es remunta a Deja-vu, un grup de versions amb què actuaven cada divendres a la Sala Llum de Gas. «Amb Deja-vu vam aprendre l'experiència, de vegades dura, del directe» explica l'Oriol, i «durant els temps morts de les proves de so ens dedicàvem a improvisar amb melodies».
«Comencem a compondre i al final vam donar el salt d'un grup de versions a un grup amb temes propis» diu la Virgínia i «sorprenentment, la gent ens va començar a tractar millor», reconeix el Jaume. «De la implicació de cada un de nosaltres i amb la unió musical dels tres obrim La Porta Dels Somnis», afegeix l'Oriol.

El primer disc, Como un indio a la tierra, es va editar en castellà i posteriorment va veure la llum en català: El meu món. Entre Nosaltres, ha recorregut el mateix camí. «Català i castellà són les nostres llengües maternes per igual», afirma la veu de La Porta.
Mostren humilitat davant dels qui els consideren un dels grups revelació del pop català. «En la dècada dels 90 va triomfar el rock català i des de fa uns anys ha agafat el relleu el mestissatge en català, però referent al pop, encara que hi ha diversos grups, encara no s'ha consolidat un estil propi en català» afirma Jaume, el guitarrista que obre La Porta en el primer tema del disc.

La seva filosofia
«Per a nosaltres la música és un treball, vivim d'això i per tant ens prenem els assaigs i els concerts com anar a treballar», afirma Jaume. «També juguem amb la música que ens agrada, és la manera d'arribar a la gent i aconseguir que en gaudeixin, però no de qualsevol manera», diu la Virgínia.

Fama i èxits
Els èxits que han obtingut ja en són uns quants, però La Porta es manté ferma al terra. «No anem d'al·lucinats per la vida com alguns dels grups que comencen. Portem molt bagatge i els deures estan ben fets», diu el Jaume. Entre els seus èxits: van tancar la gala de cap d'any de TV3, van participar en el disc de La Marató de TV3, versionant junt amb en Jofre Bardagí, Tears in Heaven (Llàgrimes al cel) d'Eric Clapton. També han estat número 1 de 40 Latino amb el videoclip Dónde i el grup en català més escoltat en els 40 principals durant el 2005.

Els desigs
Al Jaume li agradaria gaudir de molta creativitat per compondre temes nous. L'Oriol espera molts concerts per tot Espanya i no descarta traduir les seves lletres a l'anglès. La Virgínia, finalment, demana salut perquè es puguin complir les altres coses somiades.

Discografia
  • El Meu Món - Como un Indio a la Tierra(2004)
  • Entre Nosaltres - Algo entre Nosotros (2006)
  • Tres (2008)
  • Cinq Anys (2009)
  • Aire Lliure - Aire Libre (2010)
  •  Un far encès (2012)
  •  Essencial (2016)

No hay comentarios:

Publicar un comentario